Project Schooltas

Help kinderen om te leren!

Een goed gevulde schooltas, het lijkt zoiets normaals. Niet voor kinderen die in armoede leven en die aan het einde van de basisschool de overstap naar het middelbaar onderwijs maken. Sinds vijf jaar zorgen wij, Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 uit Amersfoort, ervoor dat juist deze kinderen ook met een mooie en goed gevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen. Om die schooltassen weg te kunnen geven, hebben wij uw hulp nodig!

Office1
Flint

4.500 kinderen in armoede in Amersfoort

Het is een schokkend getal; in onze stad leven 4.500 kinderen in armoede. Stichting Leergeld zet zich al jaren in voor deze kinderen. Met als doel om sociale uitsluiting te voorkomen. Op initiatief van Office1 zijn we ertoe gekomen scholieren die van groep 8 overstappen naar de middelbare school en hiervoor in aanmerking komen, te voorzien van een goed gevulde schooltas. Een stevige rugtas, mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… het zit er allemaal in.

Steun deze kinderen en help ze aan een schooltas

Jaarlijks staan circa 100 kinderen voor een schooltas bij ons op de wachtlijst. In 2018 zijn al meer dan 100 kinderen aangemeld. We kunnen uw hulp dus hard gebruiken. Wilt u drie of vijf tassen sponsoren?

Drie gevulde schooltassen: €240
Vijf gevulde schooltassen: €375

Klik door op onderstaande link en kies de optie van uw voorkeur. Of neem contact op met Stef ten Dam (06-24643478) of Wenda Buining (06-20400234) om andere opties te bespreken.

Meld je aan als donateur >

Wilt u meehelpen inpakken?

Nieuw dit jaar is dat we het vullen van de schooltassen samen met enkele sponsoren willen doen. Vele handen maken licht werk en het geeft een goed gevoel om hier praktisch aan te mee te werken. Het vullen vindt plaats op woensdag 16 mei, van 10 tot 13 uur in Flint. Heeft u hiervoor, naast uw geldelijke donatie, iemand beschikbaar? Mail dan naar Stef ten Dam. We zoeken in totaal 5 personen.

Sponsoren

Project Schooltas wordt ondersteund door de volgende organisaties. Namens de kinderen die hierdoor met een goed gevulde schooltas de stap naar het voortgezet onderwijs kunnen zetten, veel dank!

logo_flint
logo_kinderzorgutrecht
logo_office1-2
logo_arcadis
logo_lomans
logo_borgdorff
logo_rabobank
logo_gate51
logo_newcaso
Ninex
logo_kiwanis
logo_steda
logo_hdg
logo_rohde
HappinessBureau