Project Schooltas

Help kinderen om te leren!

Office1Een goed gevulde schooltas, het lijkt zoiets normaals. Niet voor kinderen die in armoede leven en die aan het einde van de basisschool de overstap naar het middelbaar onderwijs maken. Al een aantal jaren zorgen wij, Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 uit Amersfoort ervoor dat juist deze kinderen ook met een mooie en goed gevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen. Om die schooltassen weg te kunnen geven, hebben wij uw hulp nodig!

4.500 kinderen in armoede in Amersfoort

Het is een schokkend getal; in onze stad leven 4.500 kinderen in armoede. Stichting Leergeld zet zich al jaren in voor deze kinderen. Met als doel sociale uitsluiting te voorkomen. Op initiatief van Office1 zijn we ertoe gekomen scholieren die daarvoor in aanmerking komen en van groep 8 overstappen naar de middelbare school, te voorzien van een goed gevulde schooltas. Een stevige rugtas, mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… het zit er allemaal in.

Steun deze kinderen en help ze aan een schooltas

Jaarlijks staan circa 100 kinderen voor een schooltas bij ons op de wachtlijst. In 2017 hebben we nog dekking nodig voor 25 tassen. Wilt u 3 of 5 tassen sponsoren? En wilt u dit alleen voor dit jaar, of ook vast afspreken voor 2018?

3 tassen: €240
5 tassen: €375

Klik door en kies de optie van uw voorkeur. Of neem contact op met Stef ten Dam (06-24643478) of Wenda Buining (06-20400234) om andere opties te bespreken.

Meld je aan als donateur >

Project Schooltas wordt ondersteund door de volgende organisaties. Namens de kinderen die hierdoor met een goed gevulde schooltas de stap naar het Voortgezet Onderwijs kunnen zetten, veel dank!

logo_kinderzorgutrecht
logo_office1-2
logo_arcadis
logo_lomans
logo_borgdorff
logo_rabobank
logo_gate51
logo_newcaso
logo_kiwanis
logo_steda
logo_hdg
logo_rohde