Wenda Buining vertrekt als bestuurslid Communicatie

 in Nieuws

Per 1 januari 2021 is Wenda Buining gestopt als bestuurslid Communicatie & Fondsenwerving bij Stichting Leergeld Amersfoort. Zij heeft zich negen jaar vol energie ingezet om heel Amersfoort te overtuigen van het nut en de noodzaak van Stichting Leergeld Amersfoort.

Wenda sloot in november 2011 aan bij het bestuur van Leergeld Amersfoort. Zij heeft, van scratch af aan, de communicatie voor de stichting opgezet, uitgevoerd en in de loop van de jaren verder geprofessionaliseerd. Zo stond Wenda aan de basis van de eerste website van Leergeld Amersfoort in 2013 én de vernieuwde website in 2018. Verder heeft Wenda voor talloze projecten de communicatie en persvoorlichting verzorgd. Mooie hoogtepunten hierbij zijn de benefietavond van burgemeester Bolsius en Koningsdag 2019. Met haar positieve instelling en creativiteit bedacht ze steeds nieuwe manieren om de doelgroepen te bereiken.

Vanwege de groeiende doelstellingen en Leergeld-organisatie zelf, heeft Wenda eind 2017 de werkgroep Communicatie & Fondsenwerving opgezet. Inmiddels bestaat deze werkgroep, naast het bestuurslid Communicatie zelf, uit drie werkgroepleden: een fondsenwerver en twee communicatiemedewerkers die zich bezighouden met onder meer de website, nieuwsberichten, nieuwsbrieven en social media.

Na negen jaar vindt Wenda het tijd voor ‘een frisse blik en nieuwe inbreng’ binnen de organisatie en draagt ze het communicatiestokje over aan haar opvolger Ronald Sutmuller. Het bestuur is Wenda ontzettend dankbaar voor haar onuitputtelijke energie en professionele inzet. Gelukkig verlaat ze Leergeld Amersfoort niet helemaal: vanaf 1 januari is ze toegetreden toe de Raad van Advies.